Vraag & Antwoord

Algemeen

De woningmarkt is krap, ook in de Hoeksche Waard. De jongeren en starters, die graag op zichzelf willen wonen, kunnen lastig een betaalbaar huis vinden. Ook Hoeksche Waardse woningzoekenden, die door persoonlijke omstandigheden snel woonruimte nodig hebben, zoeken vaak tevergeefs. De gemeente heeft daarom besloten op een aantal locaties in de Hoeksche Waard tijdelijke huisvesting te plaatsen. Eén van deze locaties is het perceel ten zuidoosten van het project De Boomgaard. Er worden circa 20 tot 30 tijdelijke woningen (voor een periode van 15 jaar) gerealiseerd. Voor meer informatie kunt u kijken op https://www.gemeentehw.nl/direct-regelen/wonen-en-verkeer/verbouwen/woningbouwprojecten/tijdelijke-huisvesting-goudswaard/

Woningen

De Boomgaard is een aanbod van koopwoningen. 

De grondgebonden woningen zijn Nul-op-de-Meter woningen. Deze worden gasloos en energiezuinig uitgevoerd. 

De (top) appartementen worden volgens de BENG norm opgeleverd; ‘Bijna Energie Neutraal Gebouw’. De appartementen worden echter wel zeer duurzaam en energiezuinig gebouwd.  Het energieverbruik van de appartementen zal laag zijn.

De woningen en de appartementen zijn allen voorzien van vloerverwarming.

Zowel de woningen als het appartementengebouw worden voorzien van zonnepanelen.

Er zijn diverse indelingsvarianten mogelijk. Deze specifieke wensen per koper /bouwnummer kunnen na het verkoopmoment individueel met de kopers begeleiding besproken worden.

Ja, de woningen en het  appartementengebouw zullen worden gebouwd onder Woningborg garantie. Voor meer informatie kunt u kijken op: woningborg.nl.

Proces en planning

Het bestemmingsplan voor De Boomgaard is onherroepelijk. In 2023 is er voor de realisatie van het project een omgevingsvergunning aangevraagd.

De Boomgaard is in verkoop. Inschrijven voor uw favoriete woning kan eenvoudig via het online inschrijfformulier.

Nadat u de overeenkomsten hebt getekend, kunt u een hypotheek aanvragen. Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, wordt u door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te tekenen. Op dat moment is het nodig om de hypotheek rond te hebben, dit wilt u uiteraard zo spoedig mogelijk geregeld hebben zodat u de zekerheid van financiering hebt.

De meeste banken verstrekken een rentekorting voor woningen die energiezuinig worden opgeleverd. Omdat de woningen in het project De Boomgaard zeer duurzaam en energiezuinig zijn ontwikkeld, is het goed om te informeren naar de voorwaarden van uw hypotheekverstrekker.

Zodra u naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaalt u de koopsom van de grond. De aanneemsom betaalt u vervolgens in termijnen. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvangt u een factuur, die u vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. U kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen naar uw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Over de datum van de start bouw wordt u te zijner tijd schriftelijk geïnformeerd. Afhankelijk van deze datum worden de eerste woningen en appartementen na ongeveer 15 maanden opgeleverd.

VvE

Het appartementengebouw krijgt een Vereniging van Eigenaren (VvE). Deze vereniging regelt het beheer en het onderhoud van het gebouw. Alle eigenaren van een appartement in het gebouw zijn lid van de VvE. De VvE heeft een bestuur dat de taken uitvoert.

De VvE voor het appartementengebouw wordt vlak voor de oplevering opgericht.

Voor een indicatie van de bijdrage kan ongeveer gerekend worden op €2,50 per m², per maand. Hoe groter uw appartement, hoe hoger uw bijdrage. Elke maand betaalt u servicekosten aan de VvE voor uw appartement. Van de servicekosten worden onder andere verzekeringen betaald en geld voor onderhoud gereserveerd. Gebruikelijk is dat de bijdrage aan de VvE maandelijks betaald wordt. Bij de oprichtingsvergadering van de VvE, die gehouden wordt voordat de oplevering van de appartementen plaatsvindt, wordt bepaald hoe hoog de bijdrage is.

Parkeren

De vrijstaande woningen hebben een parkeerplaats op eigen terrein.

Voor de levensloop bestendige woningen en het appartementengebouw zijn er algemene parkeerplaatsen ingedeeld.

Woonwensen

Na ondertekenen van uw koop-/aannemingsovereenkomst van uw toekomstig nieuwe thuis zal de kopers begeleider contact met u opnemen voor het doornemen van uw woonwensen en de opties.

De woningen worden niet standaard voorzien van een keuken. Wel hebben we ter inspiratie een keukenbrochure van onze huisleverancier geplaatst op de pagina verkoopdocumenten.

De woningen worden standaard voorzien van sanitair en tegelwerk in badkamer en toilet(ten). Op de pagina Verkoopdocumenten staat een boekje waarin u het sanitair en tegelwerk kunt bekijken. Na aankoop van uw woning kunt u met de kopersbegeleiding uw persoonlijke wensen bespreken.