Vraag & Antwoord

Woningen

De Boomgaard is een aanbod van koopwoningen. 

De grondgebonden woningen zijn Nul-op-de-Meter woningen. Deze worden gasloos en energieneutraal uitgevoerd. 

De (top) appartementen worden volgens de BENG norm opgeleverd; ‘Bijna Energie Neutraal Gebouw’. De appartementen worden echter wel zeer duurzaam en energiezuinig gebouwd.  Het energieverbruik van de appartementen zal laag zijn.

De woningen en de appartementen zijn allen voorzien van vloerverwarming.

Zowel de woningen als het appartementengebouw worden voorzien van zonnepanelen.

Er zijn diverse indelingsvarianten mogelijk. Deze specifieke wensen per koper /bouwnummer kunnen na het verkoopmoment individueel met de kopers begeleiding besproken worden.

Ja, de woningen en het  appartementengebouw zullen worden gebouwd onder Woningborg garantie.

Proces en planning

Het bestemmingsplan voor De Boomgaard is onherroepelijk. Begin 2023 zal er voor de realisatie van het project een omgevingsvergunning worden aangevraagd.

De verkoop van De Boomgaard start het 1e kwartaal 2023.

Toewijzing zal plaatsvinden nadat de inschrijfperiode is afgelopen. Binnen circa 1 week na sluiting van de inschrijfperiode neemt de makelaar contact met u op of u een woning of (top)appartement toegewezen heeft gekregen. Heeft u in eerste instantie geen woning toegewezen gekregen? Dan plaatsen we u automatisch op de reservelijst. Ook inschrijfformulieren die na de inschrijftermijn binnenkomen, zetten we op deze reservelijst. De ontwikkelaar zal de toewijzing doen op basis van de verkregen gegevens, eerste voorkeuren en een zo optimaal mogelijke bezetting van het project.

Bij het toewijzen van een woning of een appartement waarbij meerdere kandidaten interesse hebben in hetzelfde bouwnummer, wordt gekeken of een kandidaat een financiële check heeft laten doen. Het laten uitvoeren en meesturen van een financiële check kan in uw voordeel werken. Een financiële check geeft aan dat u weet wat u bij de bank kunt lenen. U kunt dit laten weten door een document van uw bank, hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker bij uw inschrijving mee te sturen. Betaalt u uit eigen middelen, dan kunt u een verklaring ‘aankoop uit eigen vermogen’ meesturen en heeft u geen financiële check nodig.

Nadat u de overeenkomsten hebt getekend, kunt u een hypotheek aanvragen. Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, wordt u door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te tekenen. Op dat moment is het nodig om de hypotheek rond te hebben, dit wilt u uiteraard zo spoedig mogelijk geregeld hebben zodat u de zekerheid van financiering hebt.

De meeste banken verstrekken een rentekorting voor woningen die energiezuinig worden opgeleverd. Omdat de woningen in het project De Boomgaard zeer duurzaam en energiezuinig zijn ontwikkeld, is het goed om te informeren naar de voorwaarden van uw hypotheekverstrekker.

Zodra u naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaalt u de koopsom van de grond. De aanneemsom betaalt u vervolgens in termijnen. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvangt u een factuur, die u vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. U kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen naar uw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Over de datum van de start bouw wordt u te zijner tijd schriftelijk geïnformeerd. Afhankelijk van deze datum worden de eerste woningen en appartementen na ongeveer 15 maanden opgeleverd.

VvE

Het appartementengebouw krijgt een Vereniging van Eigenaren (VvE). Deze vereniging regelt het beheer en het onderhoud van het gebouw. Alle eigenaren van een appartement in het gebouw zijn lid van de VvE. De VvE heeft een bestuur dat de taken uitvoert.

De VvE voor het appartementengebouw wordt vlak voor de oplevering opgericht.

Voor een indicatie van de bijdrage kan ongeveer gerekend worden op €2,50 per m², per maand. Hoe groter uw appartement, hoe hoger uw bijdrage. Elke maand betaalt u servicekosten aan de VvE voor uw appartement. Van de servicekosten worden onder andere verzekeringen betaald en geld voor onderhoud gereserveerd. Gebruikelijk is dat de bijdrage aan de VvE maandelijks betaald wordt. Bij de oprichtingsvergadering van de VvE, die gehouden wordt voordat de oplevering van de appartementen plaatsvindt, wordt bepaald hoe hoog de bijdrage is.

Parkeren

De vrijstaande woningen hebben een parkeerplaats op eigen terrein.

Voor de levensloop bestendige woningen en het appartementengebouw zijn er algemene parkeerplaatsen ingedeeld.

De Boomgaard wordt niet standaard voorzien van laadpalen.

 

Woonwensen

Na ondertekenen van uw koop-/aannemingsovereenkomst van uw toekomstig nieuwe thuis zal de kopers begeleider contact met u opnemen voor het doornemen van uw woonwensen en de opties.

De woningen worden niet standaard voorzien van een keuken.

De woningen worden standaard voorzien van sanitair en tegelwerk in badkamer en toilet(ten).

Aanmelden nieuwsbrief

Bent u geïnteresseerd in dit nieuwbouwproject op deze fantastische plek? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief, zo blijft u vrijblijvend op de hoogte van het nieuwbouwproject De Boomgaard in Goudswaard. Zodra de start verkoopdatum bekend is, ontvangt u van ons automatisch en vrijblijvend, als eerste een uitnodiging.

Interesse(Vereist)

Informatie & Verkoop

010 - 300 71 17

Ontwikkeling & Realisatie