Alle voordelen van dorps wonen dichtbij de stad

Heerlijk. Telefoon op stil en de wijde wereld in. De natuur van Goudswaard heeft u veel te vertellen. Wie hier woont kan genieten van water, groen en ruimte. Boodschappen, scholen, sportclubs, speelplekken en restaurants op fietsafstand. En als u de wijk uitgaat, dan bent u met de auto in ongeveer een half uurtje in omliggende steden als Rotterdam, Dordrecht en Breda. Er is ook een rechtstreekse busverbinding naar Rotterdam; binnen 20 minuten bent u al in deze mooie havenstad.

Rijke omgeving

Een haven, een molen, 3 kerken en een muziekvereniging. Tussen het Haringvliet en de Oude Maas, aan het verbindende Spui tref je Goudswaard. Dit 2.000 personen tellend dorp in Zuid-Holland ligt in de westpunt van de Hoeksche Waard. De bewoners doen hun boodschappen in het kleine winkelcomplex, en kinderen gaan naar de christelijke of de openbare basisschool. Wat verderop ligt verstilt het vogelreservaat de Korendijkse Slikken dat wordt beheerd door Natuurmonumenten. De Hoeksche Waard ligt namelijk op vogeltrekroutes waardoor het 10 maal zoveel vogels herbergt als bijvoorbeeld de Veluwe. Het nabijgelegen eiland Tiengemeten wordt bevolkt door ondermeer bevers, zeearenden en slechts een aantal mensen.

Goed bereikbaar met de auto, veerpont of openbaar vervoer

Het brede Haringvliet en het Hollandsch Diep vormen de ‘barriere’ naar Goeree-Overflakkee en het vasteland van Noord-Brabant. Over het eiland loopt een deel van de A29 en langs de noordkant de N217 tussen ’s-Gravendeel en Nieuw-Beijerland. De omliggende dorpen Voorne-Putten en Tiengemeten kunt u met de veerpont bereiken. Het openbaar vervoer is goed voorzien door Connexxion en de buurtbus.

De Boomgaard